300x200

Νέα φρίκη από το ΙΚ: Δεκάχρονος εκτελεί με μια σφαίρα στο κεφάλι Ισραηλινό

Συνεχίζει να σκορπά τη φρίκη το Ισλαμικό Κράτος. Ανάγκασαν 10χρονο να εκτελέσει έναν Άραβα Ισραηλινό που κατηγορήθηκε ως πράκτορας της Μοσάντ

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο ένα παιδί σκοτώνει, με μια σφαίρα στο κεφάλι, έναν Άραβα Ισραηλινό που κατηγορήθηκε ως πράκτορας της Μοσάντ.

Στο βίντεο αυτό εικονίζεται ο Μουχάμαντ Σαΐντ Ισμαήλ Μουσάλαμ, ντυμένος με τη χαρακτηριστική πορτοκαλί στολή των αιχμαλώτων του ΙΚ. Ο Μουσάλαμ αφηγείται ότι στρατολογήθηκε και εκπαιδεύτηκε από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες και ότι ο πατέρας του και ο μεγαλύτερος αδελφός του τον ενθάρρυναν.

Στη συνέχεια ο Μουσάλαμ μεταφέρεται έξω από το δωμάτιο όπου τον κρατούσαν, σε ένα χωράφι και εκτελείται από ένα παιδί. Ένας μεγαλύτερος σε ηλικία τζιχαντιστής, που μιλά γαλλικά, λέει ότι το παιδί, που φορά στολή παραλλαγής, είναι ένα από "τα λιονταράκια του χαλιφάτου".

Αξιωματούχοι των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας είπαν ότι είναι ενήμεροι για το βίντεο, που αναρτήθηκε σε λογαριασμούς του Twitter που χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, αλλά δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν την αυθεντικότητά του.

Ο γαλλόφωνος τζιχαντιστής δείχνει στο βίντεο το ισραηλινό διαβατήριο του θύματος και στη συνέχεια απειλεί τους Ισραηλινούς και λέει ότι το ΙΚ θα κατακτήσει την Ιερουσαλήμ.

Στο βίντεο αυτό υπάρχει και ένας κατάλογος με ονόματα και φωτογραφίες ανδρών που χαρακτηρίζονται "πράκτορες του Ισραήλ".

Τον Φεβρουάριο, ο πατέρας του Μουσάλαμ είχε διαψεύσει ότι ο γιος του εργαζόταν για λογαριασμό της Μοσάντ. Είχε προηγηθεί ένα δημοσίευμα στην Νταμπίκ, την αγγλόφωνη εφημερίδα του ΙΚ, όπου ένας 19χρονος δήλωνε ότι στάλθηκε στη Συρία από τις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών.

"Ο γιος μου είναι αθώος. Το Ισλαμικό Κράτος τον κατηγορεί επειδή προσπάθησε να φύγει", είπε πει ο πατέρας, χωρίς να διαψεύσει ότι ο γιος του είχε διακόψει τη στρατιωτική θητεία του στο Ισραήλ και πήγε στη Συρία για να ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών.

Ένας εκπρόσωπος των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας είχε δηλώσει τότε ότι ο νεαρός έφυγε στις 24 Οκτωβρίου για την Τουρκία, απ' όπου πέρασε στη Συρία και εντάχθηκε στο ΙΚ αλλά αυτό έγινε "με δική του πρωτοβουλία και εν αγνοία των γονιών του".

Οι τζιχαντιστές ανατίναξαν τη μοναδική γέφυρα του ποταμού Τίγρη

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανατίναξαν σήμερα τη μοναδική γέφυρα στον ποταμό Τίγρη στην περιοχή του Τικρίτ, σε μια προσπάθεια να καθυστερήσουν την προέλαση του ιρακινού στρατού που επιχειρεί να ανακαταλάβει την πόλη αυτή στο βόρειο Ιράκ.

Την 9η ημέρα των επιχειρήσεών τους οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις, με τη βοήθεια σιιτών παραστρατιωτικών και μαχητών σουνιτικών φυλών, έχουν φτάσει στα περίχωρα του Τικρίτ και έχουν σχεδόν περικυκλώσει την πόλη η οποία ελέγχεται από το ΙΚ εδώ και εννέα μήνες. Βασικός στόχος του στρατού είναι να κόψει εντελώς τις γραμμές ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών πριν εξαπολύσει την τελική επίθεσή του.

"Το Ντάες (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) ανατίναξε τη γέφυρα. Όλο το δυτικό άκρο της γέφυρας κατέρρευσε" ανέφερε ένας αξιωματικός της αστυνομίας από την περιοχή αυτή.

Σύμφωνα με έναν αντισυνταγματάρχη του στρατού, οι τζιχαντιστές "θέλουν να καθυστερήσουν την προέλαση των ιρακινών δυνάμεων επειδή η γέφυρα αυτή είναι η μοναδική δίοδος προς το Τικρίτ από τα ανατολικά".

Το χωριό Άλμπου Άτζιλ, που το κατέλαβε την Κυριακή ο στρατός, βρίσκεται στα ανατολικά του Τίγρη, όπως επίσης και η κοινότητα Αλ Άλαμ όπου ανασυγκροτούνται οι τζιχαντιστές που εκδιώχθηκαν από τις αγροτικές περιοχές. Η Αλ Ντουρ, η άλλη κοινότητα όπου το ΙΚ αντιστέκεται ακόμη, βρίσκεται στα δυτικά του ποταμού.

Μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες ανέφεραν ότι εντός του Τικρίτ βρίσκονται μόνο μερικές εκατοντάδες μαχητές του ΙΚ. Όμως η πορεία των Ιρακινών στρατιωτών προς την πόλη γίνεται με πολύ αργό ρυθμό γιατί στους δρόμους γύρω από την πόλη οι τζιχαντιστές έχουν τοποθετήσει πάρα πολλές βόμβες.

 

Πηγή : news247.gr