300x200

Εστάλει το Ελληνικό αίτημα στον Νταισεμπλουμ. Αύριο έκτακτο eurogroup

- Στις 11.00 ο Βαρουφάκης έστειλε στις Βρυξέλλες το αίτημα για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης
- Ο Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε με ανάρτηση στο twitter πως έλαβε το ελληνικό αίτημα
- Γίνεται λόγος για αναδιάρθρωση του χρέους αλλά και δέσμευση πως δεν θα γίνουν από την Ελλάδα μονομερείς ενέργειες και πλέον αναμένεται η αντίδραση των Ευρωπαίων και ειδικότερα της Γερμανίας
- Διαστάσεις ιστορικής σημασίας παίρνει πλέον η σημερινή συνεδρίαση του Euro Working Group όπου θα γίνει η πρώτη εξέταση του ελληνικού αιτήματος
- Εαν δοθεί το πράσινο φως τότε η συμφωνία θα επικυρωθεί αύριο σε έκτακτο Eurogroup
- Η συμφωνία για παράταση θα λύσει τη θηλιά του Ντράγκι και της ΕΚΤ προς τις ελληνικές τράπεζες
 

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις αφού ένας αγώνας δρόμου γίνεται από το πρωί για να εγκριθεί το ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης.
Όπως έγινε γνωστό. αύριο θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup στις 4 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πηγή του Συμβουλίου Υπουργών. Αντικείμενο της συνόδου θα είναι η εξέταση του ελληνικού αιτήματος για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.

Νωρίτερα έγινε επίσημα γνωστό πως η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Οικονομικών έστειλε το αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης.
Λίγο αργότερα, και συγκεκριμένα στις 11.30 ο Ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup επιβεβαίωσε πως έλαβε το e mail από τον Γ. Βαρουφάκη.

Αναδιάρθρωση χρέους περιλαμβάνει το ελληνικό αίτημα


Αξιόπιστες πληροφορίες κάνουν λόγο πως η παράταση που ζητάει η Ελλάδα έχει ως αφετηρία την 1η Μαρτίου και λήξη στα τέλη Αυγούστου.

Σύμφωνα μάλιστα με τη Ναυτεμπορική στην παράταση συμπεριλαμβάνονται οι αποπληρωμές των ομολόγων που έχει στα συρτάρια της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τα οποία λήγουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

 

 

Το σημαντικότερο όμως σημείο του ελληνικού αιτήματος είναι πως, σύμφωνα με το Euro2day, βάζουμε στις Βρυξέλλες ευθέως θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ μέσα στο αίτημα η ελληνική κυβέρνηση τονίζει πως δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, ενώ αποδέχεται έλεγχο από την Κομισιόν στη λήξη της εξάμηνης παράτασης.

Ταυτόχρονα επαναλαμβάνεται η δέσμευση της κυβέρνησης για θεαματικά αποτελέσματα στο κυνήγι της φοροδιαφυγής και των καρτέλ.

Και πλέον το μεγάλο ερώτημα είναι πως θα αντιδράσει η Γερμανία.